Oplossingen

Power BI rapporten en dashboards

FourData erkent dat niet elke organisatie hetzelfde is maar dat zij vaak wel tegen dezelfde problemen aanlopen. Dit is waarom wij standaard dashboards bouwen om dit soort problemen op te lossen. Naast deze standaard dashboards bouwen wij uiteraard ook maatwerk oplossingen.

Power BI rapporten

Met  Power BI rapporten kan jouw organisatie diepere analyses op een specifieke dataset zoals productie of voorraadbeheer uitvoeren. Rapporten bestaan uit meerdere pagina’s, gevuld met verschillende datavisualisaties die inzichten geven op een geselecteerde dataset. Dit zijn geen statische rapporten, je kunt zelf gegevens toevoegen of verwijderen, visualisaties aanpassen en verschillende filters toevoegen. Rapporten leggen de basis voor een dashboard en kunnen worden gebruikt om diepgaande analyses uit te voeren.

Meerdere pagina’s met datavisualisaties
Drill Down/Up
Interactief ontwerp
Online publiceren
Data zelf ontdekken

Power BI dashboard

Een Power BI dashboard is een strategisch instrument dat inzicht geeft in de belangrijkste KPI’s in jouw organisatie, zelfs in real-time. Het dashboard kan gezien worden als een landingspagina en is het startpunt voor elke analyse. Het dashboard wordt gevuld met verschillende datavisualisaties met gecombineerde data uit onderliggende rapporten. Zo kun je KPI’s op een overzichtelijke manier analyseren. De Drill Down functie zorgt ervoor dat je met één simpele muisklik geassocieerde data uit onderliggende rapportpagina’s kunt analyseren. Met een goed ontwikkeld dashboard kun je in één oogopslag je bedrijfsprocessen in de gaten houden en in combinatie met rapporten gebruiken om waardevolle inzichten te ontdekken.

Automatische re-fresh
Drill Down/Up
Delen met collega’s
Makkelijk aanpasbaar
Dashboard gebruiken als landingspagina
Real-time inzichten
Alerts bij veranderende cijfers

FourData, Power BI, Dashboard, Datavisualisatie, Oplossingen

Dashboard Analysis Reporting (DAR)

FourData maakt dashboards aan de hand van het DAR principe. Dit zorgt voor een logische opbouw in een Power BI dashboard. Deze methode is ontwikkeld door Stephen Few, deskundige op het gebied van datavisualisaties en dashboards. Zo vindt de eindgebruiker altijd een heldere structuur in het ontwikkelde dashboard.

Projectendashboard

Het projectendashboard van FourData geeft jouw organisatie in een oogslag de benodigde informatie van alle lopende projecten. De belangrijkste informatie zoals personeel, kosten, externe partijen en voortgang zijn hierin verwerkt. Het is niet meer nodig om alle informatie uit verschillende Excel bestanden en databronnen zoals Navison (NAV) te halen, dit gaat allemaal automatisch.

Minder fout gevoelig dan Excel
Belangrijkste projectdata in één overzicht
Eén versie van de waarheid
Meer tijd voor analyseren i.p.v. controleren
Snel aan de slag

Inkoopdashboard

Inzicht krijgen in KPI’s bij inkoop kan veel tijd kosten. Er moet vaak informatie uit verschillende systemen bij elkaar worden gezet om een goed beeld te vormen van leveranciers, contracten, inkooporders, omzet en facturen. Het inkoopdashboard van FourData zorgt ervoor dat jouw organisatie in een oogslag alle benodigde informatie bij elkaar heeft staan. Hierdoor krijg je beter zicht op uitgaven en kan er efficiënter worden ingekocht.

Minder foutgevoelig dan Excel
Belangrijkste inkoopdata in één overzicht
Eén versie van de waarheid
Meer tijd voor analyseren i.p.v. controleren
Snel aan de slag

Maatwerk

FourData levert ook maatwerk dashboards. In samenwerking met de eindgebruiker worden de belangrijkste KPI’s van de organisatie of afdeling samengesteld. Hierna verzamelt de consultant alle benodigde interne en externe data om deze in één overzichtelijk dashboard te visualiseren. Het creëren van één versie van de waarheid is hier een belangrijk onderdeel bij, zo werkt iedereen met dezelfde cijfers en meetwaarden. Er kunnen verschillende visualisaties in een dashboard worden gecombineerd, om een volledig beeld te scheppen van bedrijfsprocessen.

Het laatste nieuws en ontwikkelingen

Webinar: Hoe combineer ik QlikView en Power BI

27 - 09 - 2018

Dit webinar is bedoeld voor organisaties die meerdere Business Intelligence tools naast elkaar gebruiken, zoals Power BI en QlikView/Sense. Tijdens dit webinar maakt u kennis met een oplossing voor de centrale datapreparatie voor meerdere Business Intelligence tools en een oplossing voor de presentatie van informatie uit meerdere Business Intelligence tools op één scherm.

Meer weten over hoe we je helpen?