Power BI Consultancy

FourData ondersteunt ontwikkeling in jouw organisatie

Wil je data gedreven beslissingen nemen? En wil je Power BI in gaan zetten om dit te bereiken? Dan kan het een idee zijn om samen te werken met een van onze Microsoft Power BI consultants. Onze consultants kunnen de volledige implementatie van een Business Intelligence (BI) en Analytics omgeving voor je uit handen nemen óf ondersteunen in samenwerking met eindgebruikers en de IT afdeling.

Data vertalen naar bruikbare informatie

Elke dag worden er enorme hoeveelheden data gegenereerd. Tegen het jaar 2020 zullen er bijna net zo veel digitale bits op aarde zijn als sterren in het universum. Dit komt neer op 44 Zettabytes, of 44 triljoen Gigabyts. Maar wat gebeurt er met deze data? Wordt het ingezet om operationele processen te optimaliseren, of kunnen organisaties hier meer mee doen? FourData gelooft dat elke organisatie kan profiteren van Power BI, door bedrijfsprocessen te analyseren en beter onderbouwde beslissingen te nemen.

Werkwijze

FourData begint elke samenwerking met een persoonlijk gesprek. In dit gesprek worden de uitdagingen in jouw organisatie besproken. Daarnaast spreken we met alle stakeholders om verwachtingen en doelstellingen te verbinden. De consultant zal hierna een strategisch plan opstellen, zo weet iedereen altijd waar hij/zij aan toe is. FourData maakt data bruikbaar in de volgende stappen:

Data voorbereiden

Vanaf dit moment kan de consultant alleen, of in samenwerking met de IT afdeling, aan de slag. Er worden koppelingen gemaakt met de interne systemen omdat deze vaak op hun eigen manier data verwerken en opslaan. Daarnaast ontsluiten wij de eventueel geselecteerde externe databronnen om nog meer analysemogelijkheden te faciliteren.

Data consistent maken

Alle databronnen worden op elkaar afgestemd zodat iedereen met dezelfde data en meetwaarden werkt. Dit noemen we ‘’werken met één versie van de waarheid’’.

FourData maakt data bruikbaar voor eindgebruikers door:

Data in één overzichtelijk dashboard te presenteren. Het dashboard staat vol met datavisualisaties die de vooraf vastgestelde KPI’s van jouw organisatie weergeven. FourData ontwikkeld:

Standaard dashboards

FourData heeft een groot assortiment met standaard dashboards. Deze dashboards zijn ontwikkeld om veelvoorkomende problemen in verschillende branches snel op te lossen.

Maatwerk dashboards

FourData ontwikkelt ook maatwerk dashboards. Deze dashboards worden in overleg naar jouw wensen ingericht.

FourData, Power Bi dashboard, dashboard, datavisualisatie

Zelf aan de slag?

Power BI is een self-service BI tool waardoor de eindgebruiker op een eenvoudige manier zelf bedrijfsgegevens kan analyseren en inzichten kan opdoen. Natuurlijk kan FourData jouw organisatie blijven ondersteunen met onderhoud, het bespreken van nieuwe features of het toevoegen van nieuwe databronnen.

Ontdek Power BI

Dashboard Analysis Reporting (DAR)

FourData maakt dashboards aan de hand van  het DAR principe. Dit zorgt voor een logische opbouw in Power BI dashboards. Deze methode is ontwikkeld door Stephen Few, deskundige op het gebied van datavisualisaties en dashboards.

Hoe werkt DAR?

Het DAR principe focust op de verschillende informatielagen binnen Power BI. De eindgebruiker vindt zo altijd een heldere structuur terug in het ontwikkelde dashboard. Allereerst ziet de gebruiker een dashboard met een overzicht van de belangrijkste KPI’s. Wanneer de eindgebruiker een diepere analyse(A) wil uitvoeren kan er dieper in data worden gedoken met de Drill Down/Up functie. Achterin het dashboard vinden gebruikers altijd de rapporten(R) pagina’s waar gedetailleerde informatie van een bedrijfsproces te zien zijn.

Agile/Scrum

De consultants van FourData kunnen zonder problemen meewerken in deze bestaande projectmanagement aanpak in jouw organisatie. Nog nooit in Scrum teams gewerkt, of wil je dit een keer uitproberen? FourData kan de implementatie van Power BI in Scrum teams bij jouw organisatie faciliteren.

Wat is Agile werken met Scrum?

Scrum is een flexibele manier om (software) producten te maken. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in Sprints, met een duur van 1 tot 4 weken, een werkend (software) product opleveren. Scrum zorgt ervoor dat een team op een effectieve en flexibele manier werken aan één of meerder (software) producten.

Prince 2

De consultants van FourData zijn flexibel inzetbaar en kunnen zonder problemen meewerken in de bestaande projectmanagement aanpak in jouw organisatie zoals bijvoorbeeld Prince2. Benieuwd hoe de Prince2 methodiek in zijn werk gaat, of wil je dit een keer uitproberen? FourData kan de implementatie van Power BI verzorgen aan de hand van de Prince2 methodiek .

Consultancy met een strippenkaart 

Heeft jouw organisatie extra ondersteuning nodig? Of wil je extra databronnen toevoegen? Met een strippenkaart koop je een vast aantal uren of dagen per jaar de expertise van één van onze consultants.

Proof Of Concept (POC)

Wil je eerst de voordelen van Power BI in jouw bedrijfsomgeving zien? Neem dan contact op voor een ‘Proof of Concept’ (POC). Met een POC behandelen wij een huidig probleem binnen jouw organisatie. Met jouw eigen data zetten wij dit probleem om in een POC dashboard. Zo kan jouw organisatie zelf de voordelen van Power BI ervaren.

Het laatste nieuws en ontwikkelingen

Webinar: Hoe combineer ik QlikView en Power BI

27 - 09 - 2018

Dit webinar is bedoeld voor organisaties die meerdere Business Intelligence tools naast elkaar gebruiken, zoals Power BI en QlikView/Sense. Tijdens dit webinar maakt u kennis met een oplossing voor de centrale datapreparatie voor meerdere Business Intelligence tools en een oplossing voor de presentatie van informatie uit meerdere Business Intelligence tools op één scherm.